Fleischwirtschaft
Herausgeber
Deutscher Fachverlag Gmbh
International Standard Serial Number (ISSN )
0015-363X
ISSN gedruckt
0015-363X
- 2008 - MitgliedWissenschaftlichenBeirat
-
2021
Application of atmospheric pressure cold plasma (ACP) on meat and meat products Effects on the sensory quality with special focus on meat colour and lipid oxidation - Part 2.
2021 Application of atmospheric pressure cold plasma (ACP) on meat and meat products.
2021 Microbiological Composition of Doner Kebab made from Veal and Lamb.
2020 Chemical composition of cooked-cured sausages of Lyoner-type in Kosovo.
2019 Current status on the control of meatborne parasites in the food industry.
2017 Again more Liver Sausage in Service International DLG Quality Tests for cooked Sausages, cooked Piece Goods and Lard 2016
2017 High Quality, decreasing Sample Numbers International DLG-Quality Tests for the Cooked Sausages, Cooked Pieces and Lard.
2016 Carcass composition of Corriedale Lambs and of crossings with East Friesian and Texel sheep.
2016 DLG Craft and Industry provide high Quality International DLG-Quality Tests for Cook Sausage, cooked Piece Goods and Lard 2015.
2016 Summaries of selected Lectures of the 56th Workshop of the DVG Topics in the Areas of Food Law, Food Histology and Meat Hygiene - Part 3.
2015 Species Identification in meat and meat products - Opportunities and Limits of interpretation.
2014 Higher Quality Standard from Craft and Industry International DLG-Quality Exams for Cooking Sausage 2014 in Erfurt and Tokyo.
2014 Results of the Zoonoses Survey 2013 with Food Stuffs in Germany
2014 Trade Press delivers Problem Solving Strategies Foodstuffs Scandals in recent Years put the Economy before a Series of Challenges.
2014 Use of a lactic acid releasing polyamide film as a part of a vacuum "active" package.
2014 Vulnerability assessment concerning food defense Application and experiences from the meat sector
2014 Wildfleisch aus Niederösterreich: Verzehr, Produktion und Wertschätzungen durch „Kundige Personen“.
2013 Evaluation of the inspection of free living wild game in Austria.
2013 Fats in meat products and their composition Possibilities and limitations of reduction and modification of fatty acids.
2013 Food safety in fast drying of dry-cured meat products High pressure and NaCl-free processing implementation.
2013 Quality High Standards - little Innovation International DLG-Quality-Tests for Cooked Sausages, Cooked Piece-Goods and Lard 2012/2013.
2013 Results of the Zoonoses Surveillance 2012 in Foodstuffs in Germany
2012 Quality New trends stimulate well-tried International DLG Quality control for Cooking sausages, cooked and lard 2011 in Erfurt.
2012 Results of the Zoonoses Surveillance 2011 in foodstuffs in Germany
2011 Ethische und ökologische Aspekte der Gewinnung von Lebensmitteln tierischer Herkunft, Teil 1: Ethik und Evolutionsbiologie .
2011 Ethische und ökologische Aspekte der Gewinnung von Lebensmitteln tierischer Herkunft, Teil 2: Aktuelle Gegebenheiten und Perspektiven.
2011 Results of the Zoonoses Surveillance 2010 in foodstuffs in Germany
2010 Results of the Zoonoses Surveillance 2009 in foodstuffs in Germany
2008 Direct marketing of meat from wild game in Austria.
2008 MRSA in pigs - Infection risk for humans
2007 Nutrient packed food meat. Dissertation on the preparation of nutritional value profiles for meat and meat products [Nährstoffdichtes Lebensmittel Fleisch: Thesenpapier zur Erstellung von Nährwertprofilen für Fleisch und Fleischerzeugnisse].
2006 Beurteilung der Prozessqualität durch Untersuchungen des Ausgangsproduktes. 1.: Beurteilung des Ausgangsmateriales.
2006 Beurteilung der Prozessqualität durch Untersuchungen des Ausgangsproduktes. 2. Beurteilung der Qualität des Herstellungsprozesses.
2006 Saisonale Unterschiede von Gemsenfleisch.
2005 Geringfügige Änderungen von Amingehalten - Modellversuche zu Änderungen im Gehalt an biogenen Aminen und Polyaminen bei der Zubereitung von Fleisch und Fisch.
2005 Interim report of German Campylobacter-monitoring in broiler - Implementation and preliminary results
2005 Salmonellaüberwachung der Schlachtschweine - ein kostengünstiges Programm in Niederösterreich mit besonderer Berücksichtigung unterschiedlicher Bestandsgrößen.
2005 Zu Qualitätsparametern von vakuumverpacktem Rehfleisch: gewonnen durch Zerlegung 12 bzw. 24 Std. nach dem Erlegen .
2004 Agricultural direct marketing - Assistance in the implementation of section 18 of the fresh meat hygiene order.
2004 Qualität des Rückenmuskels - Qualitätsparameter des Rückenmuskels von Rehen aus dem Voralpengebiet in Österreich.
2003 Bolzenschussbetäubung bei Rindern - Kurze Übersicht zu technischen, anatomischen und hygienischen Aspekten.
2003 Exotisches für die Fleischtheke - Fachgerechte Zerlegung handelsüblicher Teilstücke von Guanakofleisch.
2003 The microbiology of refrigerated meat.
2002 Computerized system for optimization of veterinarian inspections.
2002 Implementation of a resistence-monitoring-programme in styrian meat production.
2002 Risk minimization begins in the stall.
2002 Seroepidemiologische Untersuchungen disponierter Personen auf ausgewählte Kontaktzoonosen.
2001 Experiences with a multiple sector inoculation technique for Petrifilm aerobic count for examination of minced meat.
2001 Monitoring of animal health at abattoirs.
2001 Physikalische und chemische Veränderungen des Schweinekoteletts: Behandlung mit einem Ultraschallbeizgerät im Vergleich zu konventioneller Naßpökelung.
2001 Zum Nachweis von Salmonellen in Fleisch und Fleischwaren. Erfahrungen mit dem DIASALM- Nährboden im Vergleich mit dem MSRV-Medium.
2000 Hygiene risks in venison and their microbial load and human pathogens.
2000 Salmonella - Monitoring in pork cutting.
1999 Detection of Salmonella sp on poultry meat - By means of a semi-automated immunoconcentration/enzyme-linked-fluorescent-assay system (Vidas ICS/SLM).
- 2008 - MitgliedWissenschaftlichenBeirat
-
2021
Application of atmospheric pressure cold plasma (ACP) on meat and meat products Effects on the sensory quality with special focus on meat colour and lipid oxidation - Part 2.
2021 Application of atmospheric pressure cold plasma (ACP) on meat and meat products.
2021 Microbiological Composition of Doner Kebab made from Veal and Lamb.
2020 Chemical composition of cooked-cured sausages of Lyoner-type in Kosovo.
2019 Current status on the control of meatborne parasites in the food industry.
2017 Again more Liver Sausage in Service International DLG Quality Tests for cooked Sausages, cooked Piece Goods and Lard 2016
2017 High Quality, decreasing Sample Numbers International DLG-Quality Tests for the Cooked Sausages, Cooked Pieces and Lard.
2016 Carcass composition of Corriedale Lambs and of crossings with East Friesian and Texel sheep.
2016 DLG Craft and Industry provide high Quality International DLG-Quality Tests for Cook Sausage, cooked Piece Goods and Lard 2015.
2016 Summaries of selected Lectures of the 56th Workshop of the DVG Topics in the Areas of Food Law, Food Histology and Meat Hygiene - Part 3.
2015 Species Identification in meat and meat products - Opportunities and Limits of interpretation.
2014 Higher Quality Standard from Craft and Industry International DLG-Quality Exams for Cooking Sausage 2014 in Erfurt and Tokyo.
2014 Results of the Zoonoses Survey 2013 with Food Stuffs in Germany
2014 Trade Press delivers Problem Solving Strategies Foodstuffs Scandals in recent Years put the Economy before a Series of Challenges.
2014 Use of a lactic acid releasing polyamide film as a part of a vacuum "active" package.
2014 Vulnerability assessment concerning food defense Application and experiences from the meat sector
2014 Wildfleisch aus Niederösterreich: Verzehr, Produktion und Wertschätzungen durch „Kundige Personen“.
2013 Evaluation of the inspection of free living wild game in Austria.
2013 Fats in meat products and their composition Possibilities and limitations of reduction and modification of fatty acids.
2013 Food safety in fast drying of dry-cured meat products High pressure and NaCl-free processing implementation.
2013 Quality High Standards - little Innovation International DLG-Quality-Tests for Cooked Sausages, Cooked Piece-Goods and Lard 2012/2013.
2013 Results of the Zoonoses Surveillance 2012 in Foodstuffs in Germany
2012 Quality New trends stimulate well-tried International DLG Quality control for Cooking sausages, cooked and lard 2011 in Erfurt.
2012 Results of the Zoonoses Surveillance 2011 in foodstuffs in Germany
2011 Ethische und ökologische Aspekte der Gewinnung von Lebensmitteln tierischer Herkunft, Teil 1: Ethik und Evolutionsbiologie .
2011 Ethische und ökologische Aspekte der Gewinnung von Lebensmitteln tierischer Herkunft, Teil 2: Aktuelle Gegebenheiten und Perspektiven.
2011 Results of the Zoonoses Surveillance 2010 in foodstuffs in Germany
2010 Results of the Zoonoses Surveillance 2009 in foodstuffs in Germany
2008 Direct marketing of meat from wild game in Austria.
2008 MRSA in pigs - Infection risk for humans
2007 Nutrient packed food meat. Dissertation on the preparation of nutritional value profiles for meat and meat products [Nährstoffdichtes Lebensmittel Fleisch: Thesenpapier zur Erstellung von Nährwertprofilen für Fleisch und Fleischerzeugnisse].
2006 Beurteilung der Prozessqualität durch Untersuchungen des Ausgangsproduktes. 1.: Beurteilung des Ausgangsmateriales.
2006 Beurteilung der Prozessqualität durch Untersuchungen des Ausgangsproduktes. 2. Beurteilung der Qualität des Herstellungsprozesses.
2006 Saisonale Unterschiede von Gemsenfleisch.
2005 Geringfügige Änderungen von Amingehalten - Modellversuche zu Änderungen im Gehalt an biogenen Aminen und Polyaminen bei der Zubereitung von Fleisch und Fisch.
2005 Interim report of German Campylobacter-monitoring in broiler - Implementation and preliminary results
2005 Salmonellaüberwachung der Schlachtschweine - ein kostengünstiges Programm in Niederösterreich mit besonderer Berücksichtigung unterschiedlicher Bestandsgrößen.
2005 Zu Qualitätsparametern von vakuumverpacktem Rehfleisch: gewonnen durch Zerlegung 12 bzw. 24 Std. nach dem Erlegen .
2004 Agricultural direct marketing - Assistance in the implementation of section 18 of the fresh meat hygiene order.
2004 Qualität des Rückenmuskels - Qualitätsparameter des Rückenmuskels von Rehen aus dem Voralpengebiet in Österreich.
2003 Bolzenschussbetäubung bei Rindern - Kurze Übersicht zu technischen, anatomischen und hygienischen Aspekten.
2003 Exotisches für die Fleischtheke - Fachgerechte Zerlegung handelsüblicher Teilstücke von Guanakofleisch.
2003 The microbiology of refrigerated meat.
2002 Computerized system for optimization of veterinarian inspections.
2002 Implementation of a resistence-monitoring-programme in styrian meat production.
2002 Risk minimization begins in the stall.
2002 Seroepidemiologische Untersuchungen disponierter Personen auf ausgewählte Kontaktzoonosen.
2001 Experiences with a multiple sector inoculation technique for Petrifilm aerobic count for examination of minced meat.
2001 Monitoring of animal health at abattoirs.
2001 Physikalische und chemische Veränderungen des Schweinekoteletts: Behandlung mit einem Ultraschallbeizgerät im Vergleich zu konventioneller Naßpökelung.
2001 Zum Nachweis von Salmonellen in Fleisch und Fleischwaren. Erfahrungen mit dem DIASALM- Nährboden im Vergleich mit dem MSRV-Medium.
2000 Hygiene risks in venison and their microbial load and human pathogens.
2000 Salmonella - Monitoring in pork cutting.
1999 Detection of Salmonella sp on poultry meat - By means of a semi-automated immunoconcentration/enzyme-linked-fluorescent-assay system (Vidas ICS/SLM).